Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babkę przygotowałam z przepisu izaa -a . Oto link do przepisu https://smaker.pl/przepisy-desery/przepis-babka-cytrynowa,116328,izaa-a.html. Babka przepyszna , puszysta . Przepis szczerze polecam
mikser, szklanka, łyżka, kek sówka,
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3808
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 627
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3821
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 738
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3808
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 627
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3821
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 738
Składniki
Jaja ubić ze szklanką cukru na puszystą masę. Dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Na końcu powoli wlewać rozpuszczone lecz przestudzone masło, dodać sok i skórkę z cytryny. Delikatnie wymieszać, ciasto przełożyć do wysmarowanej masłem foremki. Piec w 170 stopniach ok. 45 minut. Lukier; Śmietanę zagotować. Do gorącej wsypywać cukier puder i mieszać, aby nie było grudek , dodać soku z cytryny. Lukier nie może być za rzadki, bo spłynie z ciasta. Ilość cukru pudru dodać według siebie. Rada; Tak jak pisze izaa - a trzeba odczekać aż lukier trochę zgęstnieje i ostygnie wtedy fajnie pokryje naszą babkę , ja trochę za wcześnie polałam lukrem ale i tak pysznie wyszło.
Przygotowanie ciasta.
Ciasto gotowe do pieczenia.
Ciasto po upieczeniu.