Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babkę przygotowałam z przepisu izaa -a . Oto link do przepisu https://smaker.pl/przepisy-desery/przepis-babka-cytrynowa,116328,izaa-a.html. Babka przepyszna , puszysta . Przepis szczerze polecam
mikser, szklanka, łyżka, kek sówka,
Przepis dnia
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 440
Kotlety w waflach to oryginalny i smaczny pomysł na obiad, który zaskoczy zar...
Odsłon: 1533
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 6391
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 7738
Przepis dnia
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 440
Kotlety w waflach to oryginalny i smaczny pomysł na obiad, który zaskoczy zar...
Odsłon: 1533
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 6391
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 7738
Składniki
Jaja ubić ze szklanką cukru na puszystą masę. Dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Na końcu powoli wlewać rozpuszczone lecz przestudzone masło, dodać sok i skórkę z cytryny. Delikatnie wymieszać, ciasto przełożyć do wysmarowanej masłem foremki. Piec w 170 stopniach ok. 45 minut. Lukier; Śmietanę zagotować. Do gorącej wsypywać cukier puder i mieszać, aby nie było grudek , dodać soku z cytryny. Lukier nie może być za rzadki, bo spłynie z ciasta. Ilość cukru pudru dodać według siebie. Rada; Tak jak pisze izaa - a trzeba odczekać aż lukier trochę zgęstnieje i ostygnie wtedy fajnie pokryje naszą babkę , ja trochę za wcześnie polałam lukrem ale i tak pysznie wyszło.
Przygotowanie ciasta.
Ciasto gotowe do pieczenia.
Ciasto po upieczeniu.