Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
najłatwiejsze z łatwych, ucierane ciasto z dodatkiem owoców
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10903
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4859
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 985
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9359
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1389
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10903
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4859
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 985
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9359
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1389
Składniki
Wszystkie składniki ciasta (powinny być w temperaturze pokojowej) dokładnie wymieszać mikserem.
Formę keksówkę (10x20 cm) wysmarować masłem i wysypać mąką. 3/4 ciasta wyłożyć do formy, na wierzchu ułożyć maliny, zalać resztą ciasta.
Piec w temperaturze 170 stopni przez 50-60 minut (do suchego patyczka).
Cukier puder wymieszać z sokiem z cytryny. Lukrem polać ostygnięte ciasto.