Do góry

Desery Przepis na:

babka cytrynowa z malinami

babka cytrynowa z malinami

Autor:

Przepisów i artykułów: 115 Ocena: 816

Dodano:

Odsłon: 280

najłatwiejsze z łatwych, ucierane ciasto z dodatkiem owoców

Składniki

  • mąka pszenna - 1 kubek (pojemność 300 ml)
  • cukier - pół kubka
  • budyń waniliowy - 1 opakowanie
  • olej - pół kubka
  • jajka - 2 szt
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • sok i skórka otarta z jednej cytryny
  • maliny - 150 g
  • SKŁADNIKI LUKRU:
  • sok z cytryny - 3-4 łyżki
  • cukier puder - około 150 g
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
babka cytrynowa z malinami

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki ciasta (powinny być w temperaturze pokojowej) dokładnie wymieszać mikserem.

  2. Formę keksówkę (10x20 cm) wysmarować masłem i wysypać mąką. 3/4 ciasta wyłożyć do formy, na wierzchu ułożyć maliny, zalać resztą ciasta.

  3. Piec w temperaturze 170 stopni przez 50-60 minut (do suchego patyczka).

  4. Cukier puder wymieszać z sokiem z cytryny. Lukrem polać ostygnięte ciasto.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 27 września juz samo okreslenie "cytrynowa" mnie zachecilo do upieczenia :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń