Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna babka, której zapach jest obłędny i kusi już podczas pieczenia :)
forma 27 cm średnicy, mikser, miska, łyżka, deska i nóż
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 95
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 45
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 15999
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 57
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 157
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 662
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 95
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 45
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 15999
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 57
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 157
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 662
Składniki
Suche składniki przesiać, czekoladę posiekać. Masło w temperaturze pokojowej utrzeć z cukrem na puch. Do ubitego masła dodawać kolejno po jednym jajku jednocześnie ciągle ubijając. Wsypać suche składniki i miksować do połączenia składników. Wrzucić posiekaną czekoladę i wymieszać krótko łyżką. Ciasto przelać do formy posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Piec około 50 minut w 180 stopniach lub do suchego patyczka. Dodatkowo można polać polewą czekoladową lub lukrem.