Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna babka, której zapach jest obłędny i kusi już podczas pieczenia :)
forma 27 cm średnicy, mikser, miska, łyżka, deska i nóż
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1429
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1375
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1429
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1375
Składniki
Suche składniki przesiać, czekoladę posiekać. Masło w temperaturze pokojowej utrzeć z cukrem na puch. Do ubitego masła dodawać kolejno po jednym jajku jednocześnie ciągle ubijając. Wsypać suche składniki i miksować do połączenia składników. Wrzucić posiekaną czekoladę i wymieszać krótko łyżką. Ciasto przelać do formy posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Piec około 50 minut w 180 stopniach lub do suchego patyczka. Dodatkowo można polać polewą czekoladową lub lukrem.