Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warta wypróbowania. Jest miękka i nie za słodka. Taka w sam raz do kawy czy herbaty. Polecam.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4660
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12622
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5711
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7144
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4660
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12622
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5711
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7144
Składniki
Daktyle namoczyć w ciepłej wodzie na jakieś 15 minut. Potem wodę odlać, a daktyle zblendować. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno ze szczyptą soli. W oddzielnej misce utrzeć żółtka z cukrem, masłem, ekstraktem waniliowym i zmiksowanymi daktylami. Gdy masa będzie jednolita, dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Ciasto przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch posypać orzeszkami pini. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 55 minut. Pod koniec pieczenia sprawdzić patyczkiem czy babka już się upiekła.