Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysta i miękka babka dyniowa z dodatkiem musu z dyni idealna do kawki lub na halloween.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Żółta oddziel od białek. Żółtka utrzyj na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym, dodaj wystudzone roztopione masło oraz mus z dyni wymieszaj .
Mąkę przesiej z proszkiem i sodą dodaj do masy jajecznej. Na koniec dodaj pianę ubitą z białek, sok i skórkę otartą z pomarańczy wymieszaj.
Ciasto przełóż do keksówki i piec około 35 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu polej czekoladą roztopioną w kąpieli wodnej.