Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysta i miękka babka dyniowa z dodatkiem musu z dyni idealna do kawki lub na halloween.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5237
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 812
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11647
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5237
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 812
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11647
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Składniki
Żółta oddziel od białek. Żółtka utrzyj na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym, dodaj wystudzone roztopione masło oraz mus z dyni wymieszaj .
Mąkę przesiej z proszkiem i sodą dodaj do masy jajecznej. Na koniec dodaj pianę ubitą z białek, sok i skórkę otartą z pomarańczy wymieszaj.
Ciasto przełóż do keksówki i piec około 35 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu polej czekoladą roztopioną w kąpieli wodnej.