Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysta i miękka babka dyniowa z dodatkiem musu z dyni idealna do kawki lub na halloween.
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 73
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 120
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 73
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 120
Składniki
Żółta oddziel od białek. Żółtka utrzyj na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym, dodaj wystudzone roztopione masło oraz mus z dyni wymieszaj .
Mąkę przesiej z proszkiem i sodą dodaj do masy jajecznej. Na koniec dodaj pianę ubitą z białek, sok i skórkę otartą z pomarańczy wymieszaj.
Ciasto przełóż do keksówki i piec około 35 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu polej czekoladą roztopioną w kąpieli wodnej.