Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszna babka, jedna z moich ulubionych piekłam ją 3 razy pod rząd co nie często mi się zdarza...także polecam. Jajka i jogurt najlepiej aby były w temperaturze pokojowej
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2970
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1083
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2970
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1083
Składniki
Całe jajka w temperaturze pokojowej, ubijamy na jasną puszystą pianę z cukrem i cukrem waniliowym.
Do ubitych jajek dodajemy olej i jogurt. Mieszamy już nie mikserem tylko szpatułką do połączenia składników.
Do masy dodajemy w kilku partiach przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i budyniem. Mieszamy delikatnie szpatułką.
Przekładamy do foremki wysmarowanej masłem i wysypanej kaszką manną.
Pieczemy w temperaturze 160 stopni przez ok. 40-50 min. lub do tzw. suchego patyczka. Przestudzoną babkę posypujemy cukrem pudrem lub polewamy lukrem