Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszna babka, jedna z moich ulubionych piekłam ją 3 razy pod rząd co nie często mi się zdarza...także polecam. Jajka i jogurt najlepiej aby były w temperaturze pokojowej
Całe jajka w temperaturze pokojowej, ubijamy na jasną puszystą pianę z cukrem i cukrem waniliowym.
Do ubitych jajek dodajemy olej i jogurt. Mieszamy już nie mikserem tylko szpatułką do połączenia składników.
Do masy dodajemy w kilku partiach przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i budyniem. Mieszamy delikatnie szpatułką.
Przekładamy do foremki wysmarowanej masłem i wysypanej kaszką manną.
Pieczemy w temperaturze 160 stopni przez ok. 40-50 min. lub do tzw. suchego patyczka. Przestudzoną babkę posypujemy cukrem pudrem lub polewamy lukrem
Makiełki zwane również makiami lub makówkami. Przepis pochodzi z 410. odcinka...
Odsłon: 3002
Pyszne smażone, panierowane w cieście plastry rolady zrobionej z mielonego mi...
Odsłon: 140
Są takie dni w lecie, kiedy ostatnią rzeczą jaką chcesz zrobić to włączenie p...
Odsłon: 61
Przepyszny deser bez pieczenia z efektem ombre - w dodatku w wersji mało kalo...
Odsłon: 44
Bardzo smaczna wędlina, idealna do sporządzania smacznych kanapek.
Odsłon: 2892
Lekki, smaczny deser na letnie popołudnie. Bez cukru, z pysznych polskich tr...
Odsłon: 100
Pyszne smażone, panierowane w cieście plastry rolady zrobionej z mielonego mi...
Odsłon: 140
Są takie dni w lecie, kiedy ostatnią rzeczą jaką chcesz zrobić to włączenie p...
Odsłon: 61
Przepyszny deser bez pieczenia z efektem ombre - w dodatku w wersji mało kalo...
Odsłon: 44
Bardzo smaczna wędlina, idealna do sporządzania smacznych kanapek.
Odsłon: 2892
Lekki, smaczny deser na letnie popołudnie. Bez cukru, z pysznych polskich tr...
Odsłon: 100
Składniki
Całe jajka w temperaturze pokojowej, ubijamy na jasną puszystą pianę z cukrem i cukrem waniliowym.
Do ubitych jajek dodajemy olej i jogurt. Mieszamy już nie mikserem tylko szpatułką do połączenia składników.
Do masy dodajemy w kilku partiach przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i budyniem. Mieszamy delikatnie szpatułką.
Przekładamy do foremki wysmarowanej masłem i wysypanej kaszką manną.
Pieczemy w temperaturze 160 stopni przez ok. 40-50 min. lub do tzw. suchego patyczka. Przestudzoną babkę posypujemy cukrem pudrem lub polewamy lukrem
Przepisy Desery
Desery
Sernik na zimno "zamek" z owocową wkładką
Desery
Ciastka z truskawkowym zefirem
Desery
Pomarańczowo-czekoladowy deser
Desery
SERNIK NA ZIMNO Z MUSEM TRUSKAWKOWYM
Sernik na zimno "zamek" z owocową wkładką
Kolorowy i przepyszny sernik, który w środku kryje niespodziankę, a i zewnątr...
Odsłon: 14
Ciastka z truskawkowym zefirem
Kruche ciastka przełożone lekkim, puszystym kremem truskawkowym zefir smakują...
Odsłon: 13