Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszna babka, jedna z moich ulubionych piekłam ją 3 razy pod rząd co nie często mi się zdarza...także polecam. Jajka i jogurt najlepiej aby były w temperaturze pokojowej
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7570
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2611
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7570
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2611
Składniki
Całe jajka w temperaturze pokojowej, ubijamy na jasną puszystą pianę z cukrem i cukrem waniliowym.
Do ubitych jajek dodajemy olej i jogurt. Mieszamy już nie mikserem tylko szpatułką do połączenia składników.
Do masy dodajemy w kilku partiach przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i budyniem. Mieszamy delikatnie szpatułką.
Przekładamy do foremki wysmarowanej masłem i wysypanej kaszką manną.
Pieczemy w temperaturze 160 stopni przez ok. 40-50 min. lub do tzw. suchego patyczka. Przestudzoną babkę posypujemy cukrem pudrem lub polewamy lukrem