Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszna babka, jedna z moich ulubionych piekłam ją 3 razy pod rząd co nie często mi się zdarza...także polecam. Jajka i jogurt najlepiej aby były w temperaturze pokojowej
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1806
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1567
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1536
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1977
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1806
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1567
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1536
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1977
Składniki
Całe jajka w temperaturze pokojowej, ubijamy na jasną puszystą pianę z cukrem i cukrem waniliowym.
Do ubitych jajek dodajemy olej i jogurt. Mieszamy już nie mikserem tylko szpatułką do połączenia składników.
Do masy dodajemy w kilku partiach przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i budyniem. Mieszamy delikatnie szpatułką.
Przekładamy do foremki wysmarowanej masłem i wysypanej kaszką manną.
Pieczemy w temperaturze 160 stopni przez ok. 40-50 min. lub do tzw. suchego patyczka. Przestudzoną babkę posypujemy cukrem pudrem lub polewamy lukrem