Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i smaczne ciasto. Możecie zrobić je bez owoców lub z dodatkiem swoich, ulubionych. Miarką jest kubek po jogurcie. Więc reklamacji nie uwzględniamy :P
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 147
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 147
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
Jogurt, olej, jajka, cukier i cukier waniliowy mieszamy drewnianą łyżką na gładko. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Pod koniec mieszania dodajemy startą skórkę ze sparzonej cytryny. Ciasto wylewamy do formy (12x31 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Na środku ciasta, małą łyżeczką, umieszczamy dżem. Następnie na zakładkę układamy obrane w ósemki gruszki. Ciasto pieczemy 40 min w temperaturze 180°C.