Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i smaczna babka na kefirze który sprawia że jest delikatnie wilgotna. Sok pomarańczowy dodaje aromatu. To jedna z ulubionych babek mojej drogiej mamy. Dzisiaj specjalnie pozłocona na cześć mamy która była zawsze na złoty medal. Szkoda że nie może jej już spróbować.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1070
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2996
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1070
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2996
Składniki
2 Formy na babkę 17 cm , wysmarować olejem. Ciasto. Do misy wbijamy jajka , dodajemy cukier , kefir, sok pomarańczowy , olej , powidła, krótko ubijamy. Do mąki dodajemy sodę , kakao, mieszamy. Partiami wsypujemy mąkę do masy jajecznej, ubijamy tylko do połączenia składników. Ciasto przelewamy do foremek. Pieczemy w 180 C ok. 35 minut. Po ostygnięciu dekorujemy zielonym lukrem, brokatem i kamyczkami.