Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutka i lekko wilgotna babka z delikatnym posmakiem sezamu. Bardzo prosta i szybka w wykonaniu.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9984
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2601
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1739
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 656
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3853
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9984
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2601
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1739
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 656
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3853
Składniki
2 formy na babki 17 cm, wysmarować olejem. Ciasto. Do misy wbijamy jajka , dodajemy cukier , maślankę , olej ,dżem lub powidła, krótko ubijamy. Do mąki dodajemy sodę , kakao i sezam. Partiami wsypujemy mąkę do masy jajecznej, ubijamy tylko do połączenia składników. Ciasto przelewamy do foremek. Pieczemy w 180 C ok. 35 minut. Po ostygnięciu dekorujemy zielonym lukrem.