Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutka i lekko wilgotna babka z delikatnym posmakiem sezamu. Bardzo prosta i szybka w wykonaniu.
Polecam.
Odsłon: 295
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 89
Polecam.
Odsłon: 295
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 89
Składniki
2 formy na babki 17 cm, wysmarować olejem. Ciasto. Do misy wbijamy jajka , dodajemy cukier , maślankę , olej ,dżem lub powidła, krótko ubijamy. Do mąki dodajemy sodę , kakao i sezam. Partiami wsypujemy mąkę do masy jajecznej, ubijamy tylko do połączenia składników. Ciasto przelewamy do foremek. Pieczemy w 180 C ok. 35 minut. Po ostygnięciu dekorujemy zielonym lukrem.