Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutka i lekko wilgotna babka z delikatnym posmakiem sezamu. Bardzo prosta i szybka w wykonaniu.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 255
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 255
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Składniki
2 formy na babki 17 cm, wysmarować olejem. Ciasto. Do misy wbijamy jajka , dodajemy cukier , maślankę , olej ,dżem lub powidła, krótko ubijamy. Do mąki dodajemy sodę , kakao i sezam. Partiami wsypujemy mąkę do masy jajecznej, ubijamy tylko do połączenia składników. Ciasto przelewamy do foremek. Pieczemy w 180 C ok. 35 minut. Po ostygnięciu dekorujemy zielonym lukrem.