Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Japońskie ciasto w polskiej babownicy. Nic innego jak biszkopt z miodem.
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21340
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 50
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 14
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21340
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 50
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 14
Składniki
Miód rozpuścić w mleku. Białka oddzielić od żółtek. Z białek ubić sztywną pianę. Dodawać stopniowo cukier, ubijać aż piana będzie lśniąca. Dodawać po jednym żółtku i miksować. Teraz połączyć z mlekiem z miodem, a następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia przesianą przez sito. Delikatnie wymieszać. Przełożyć do babownicy wysmarowanej masłem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30- 40 min. Wyjąć ciasto z piekarnika i jeszcze gorące zawinąć szczelnie w folię aluminiową. Razem z formą. Tak pozostawić do wystudzenia. Wyjąć z formy, osypać cukrem pudrem, kroić, zajadać. Smacznego.