Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i pyszna babka do kawy, którą przygotowyjemy w kilka minut a resztę zrobi piekarnik. A my w tym czasie czytamy gazetkę.Zapraszam do obejrzenia filmiku na moim kanale na Youtube.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
Składniki
Jajka ubic na jasna masę z e szczyptą soli i cukrem ,dodać mleko i olej dalej ubijać, następnie dodac stopniowo,mąkę wymieszana z proszkeim do pieczenia. Mąka musi byc przesiana. Wszystko to kręcimy na średnich obrotach miksera. Włączyć piekarnik na temperaturę 170 stopni funkcja gora,dół.
Ciasto podzielić na dwie równe części, Do jednego dodać kakao i zamieszać powoli,tak,aby sie składniki polaczyły.Wylewamy do wysmarowanej formy o rozmiarach 26 cm średnicy. Forma Jest posmarowana tłuszczem i posypana maką krupczatką. Jeśli takiej nie masz pod ręką to posyp zwykłą mąką.Ciasto wylewamy na przemian.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 170 stopni , funkcja góra,dół środkowa półka i peczemy przez 50 minut. Pieczemy do suchego patyczka. Pamietajmy każdy piekarnik piecze inaczej. Zapraszam do obejrzenia krótkiego filmuna moim kanale na Youtube-Mangioare u Ewki Ciato jest wyśmienite w jeden dzień znikło z talerza. Smacznego!