Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przedstawiam przepis na smaczną babkę migdałową z nutą pomarańczy. Bardzo aromatyczna i pyszna!
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1277
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 465
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3439
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1038
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1277
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 465
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3439
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1038
Składniki
Masło oraz połamaną czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, ciągle mieszając, aż składniki stworzą jednolitą, płynną masę. Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę, dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia oraz zmielone migdały i startą na drobnych oczkach skórkę pomarańczową. Wszystko dokładnie wymieszać, dodać stopione masło i czekoladę. Na koniec dodać ubitą pianę z białek. Przełożyć do formy. Piec inut w 170st C do suchego patyczka.