Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka pyszna idealna do kawy czy herbaty :) Moj autorski przepis.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11049
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4895
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1036
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9554
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1419
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11049
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4895
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1036
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9554
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1419
Składniki
Bialka oddzielamy od zoltek i ubijamy na sztywna piane. Dodajemy cukier i cukier migdalowy i ubijamy az cukier sie rozpusci. Dodajemy zoltka.
W sitku do przesiewania maki mieszamy make pszenna z proszkiem do pieczenia.Make migdalowa wsypujemy do szklanki. Zmnaiejszamy obroty miksera i na przemian dodajemy maki i olej. Na koniec wlewamy sok z cytryny.
Wylaczamy miksrer i do utartego juz ciasta dodajemy platki migdalowe i skorke z cytryny.Mieszamy recznie.Delikatnie tak zeby z ciasta nie ucieklo zbyt duzo powietrza.
Piekarnik ustawiamy na program grzania gora dol na 170-180 stopni. Ciasto pieczemu 30-40 min do czasu az zrobi sie zlote.Dla pewnosci sprawdzamy po 30 minutach patyczkiem.Jesli nie zsostaje na nim surowe ciasto znaczy ze babka jest juz gotowa.Wszystko zalezy od mocy piekarnika. Zycze smacznego :)