Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobra cytrynowa i mega żółta babka poleca się do kawy :)
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11072
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3483
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1179
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4188
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 366
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11072
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3483
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1179
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4188
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 366
Składniki
Formę na babkę smarujemy dokładnie masłem i posypujemy bułką tartą lub mąką kukurydzianą. Całe jajka ubijamy z cukrem na białą i puszystą masę ok. 5 minut. Następnie partiami dosypujemy przesiane mąki z proszkiem, delikatnie mieszamy łyżką. Następnie topimy masło. Ciepłe wlewamy do ciasta i bardzo krótko miksujemy, dla pewności można na końcu przemieszać łyżką. Piekarnik nagrzewamy na 160 -170 st. C ustawienie góra - dół. Wlewamy ciasto do formy i pieczemy ok. 40-50 minut do suchego patyczka. Po przestudzeniu wyciągamy z formy. Lukier: cukier mieszamy z wodą i sokiem z cytryny, ma być gęsty, ale nadal płynny. Polewamy po babce. Dowolnie dekorujemy. Smacznego :)