Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, łatwa, mokra i smaczna - to ciasto posiada same zalety!
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 93
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 274
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1058
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1851
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25365
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 93
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 274
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1058
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1851
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25365
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek. W dużej misce ubijamy białka, stopniowo wsypując cukier. Następnie, ciągle miksując, dokładamy żółtka, cukier wanilinowy, olejek pomarańczowy i olej. Do masy wsypujemy wymieszaną mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia, mieszamy do połączenia składników.
Do foremki wlewamy ok. 2/3 masy. Do pozostałej części ciasta dosypujemy kakao i mieszamy, aby masa była jednolita. Powstałą masę kakaową wlewamy do foremki na wierzch jasnej masy. Babkę pieczemy ok. 40-45 minut w temp. 180 stopni.