Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, łatwa, mokra i smaczna - to ciasto posiada same zalety!
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34020
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 456
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 1741
Sałatka idealna do pracy - z indykiem, kremowym i orzechowym serem Gruyère i...
Odsłon: 18
Prosty skład, prosty przepis. Zrobienie tego chleba nie wymaga żadnych umieję...
Odsłon: 10243
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34020
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 456
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 1741
Sałatka idealna do pracy - z indykiem, kremowym i orzechowym serem Gruyère i...
Odsłon: 18
Prosty skład, prosty przepis. Zrobienie tego chleba nie wymaga żadnych umieję...
Odsłon: 10243
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek. W dużej misce ubijamy białka, stopniowo wsypując cukier. Następnie, ciągle miksując, dokładamy żółtka, cukier wanilinowy, olejek pomarańczowy i olej. Do masy wsypujemy wymieszaną mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia, mieszamy do połączenia składników.
Do foremki wlewamy ok. 2/3 masy. Do pozostałej części ciasta dosypujemy kakao i mieszamy, aby masa była jednolita. Powstałą masę kakaową wlewamy do foremki na wierzch jasnej masy. Babkę pieczemy ok. 40-45 minut w temp. 180 stopni.