Do góry

Desery Przepis na:

Babka Piegusek

Babka Piegusek

Autor:

Przepisów i artykułów: 164 Ocena: 535

Dodano:

Odsłon: 485

ciasto z makiem...

Składniki

  • Jajka – 4 szt
  • Cukier – 1 szkl
  • Mak suchy – 1 szkl
  • Mąka krupczatka –2 szkl
  • Proszek do pieczenia – 3 łyżeczki
  • Cukier waniliowy – 1 łyżeczka
  • Margaryna stopiona – 1 szklanka
  • Dodatkowo:
  • Cukier puder
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka zmiksować z cukrem na pulchną masę, dodać mak, cukier waniliowy i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, następnie dokładnie ale szybko wymieszać ze stopioną letnią margaryną i wylać ciasto do natłuszczonej i wysypanej mąką formy babkowej.
    Piec w 180stC przez ok. 50 minut.
    Upieczone ciasto lekko przestudzić, wyjąć z formy i posypać cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń