Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwsze ciasto jakie samodzielnie upiekłam. I chyba dlatego mam do tej babki taki sentyment. :)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113092
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 478
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 824
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 614
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113092
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 478
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 824
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 614
Składniki
Masło, żółtka, cukier ucieramy jak na babkę. Dodajemy olej, ocet, mąkę z proszkiem do pieczenia. Ubijamy pianę z białek, która dodajemy do masy.
Ciasto dzielimy na 3 części i : 1) do pierwszej części dodajemy 3/4 szklanki maki 2) do drugiej części dodajemy 2 łyżki kakao 3) do trzeciej części dodajemy łyżkę mąki I dokładnie każdą część mieszamy.
Następnie przygotowane masy wylewamy kolejno do formy. Ciasto pieczemy przez ok.45 minut w temp.180*C.