Do góry

Desery Przepis na:

Babka z mąki kukurydzianej z jabłkami.

Babka z mąki kukurydzianej z jabłkami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 870

Dodano:

Odsłon: 4895

Kto nie ryzykuje ten nie pije szampana, ja jednak zaryzykowałam i mam pyszne ciacho.

Składniki

  • 200 g margaryny,
  • 1,5 szklanki cukru,
  • 5 jajek,
  • 2 szklanki mąki kukurydzianej,
  • 0,5 szklanki mąki pszennej,
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 3-4 jabłka,
  • kilka kropel aromatu dowolnego.
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do miski dodać margarynę z cukrem i aromatem (dałam śmietankowy), lekko zmiksować.

  2. Następnie dodać jajka,

  3. Miksować do połączenia się składników.

  4. Do masy dodać przesiane mąki z proszkiem do pieczenia

  5. I zmiksować na jednolitą masę.

  6. W międzyczasie gdy piekarnik się rozgrzewa, obrać i oczyścić z gniazd nasiennych jabłka.

  7. Do blaszki 40 * 12 wyłożonej papierem do pieczenia przełożyć ciasto.

  8. Na ciasto ułożyć jabłka pokrojone dowolnie (ja połówki pokroiłam na 4 kawałki).

  9. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 minut i piec godzinę w zależności od piekarnika na rumiany kolor do suchego patyczka.

  10. Po ostudzeniu można obsypać cukrem pudrem.

  11. Ciasto wyszło pyszne i wilgotne a z jabłkami smak rewelacja.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń