Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Postanowiłam zrobić babkę z dodatkiem malin, użyłam mrożonych bo takie miałam w domu, babeczka wyszłam pyszna i szybko zniknęła ze stołu.
Polecam.
Odsłon: 294
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 87
Polecam.
Odsłon: 294
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 87
Składniki
Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dolej olej i mleko, następnie dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj. Silikonową formę na babkę posmaruj olejem i na dno włóż maliny zalej ciastem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. na około 35 minut lub do suchego patyczka.
Po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem pudrem.