Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Postanowiłam zrobić babkę z dodatkiem malin, użyłam mrożonych bo takie miałam w domu, babeczka wyszłam pyszna i szybko zniknęła ze stołu.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2359
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1484
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 548
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3642
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1370
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2359
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1484
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 548
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3642
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1370
Składniki
Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dolej olej i mleko, następnie dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj. Silikonową formę na babkę posmaruj olejem i na dno włóż maliny zalej ciastem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. na około 35 minut lub do suchego patyczka.
Po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem pudrem.