Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie i proste ciasto
Składniki
Wysmaruj formę masłem i obsyp bułką tartą. Ubij pianę z białek, a gdy będzie już bardzo sztywna dodać partiami cukier i żółtka. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia- po kilka łyżek, wlać olej, napój gazowany i dokładnie wymieszać drewnianą łyżką. Podzielić ciasto na 2 części. Do jednej dodać kakao i wymieszać, a do drugiej dodać 2 łyżki mąki pszennej. Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Ciasto nakładać do formy przemiennie. Piec około 50-60 min, zachowując zasadę tzw. suchego patyczka.
Przepisy Desery
Desery
Biszkopt japoński
Desery
Bułki drozdzowe z rabarbarem.
Desery
Najprostsze cake pops
Desery
Śmietanowiec z truskawkami
Biszkopt japoński
Ciasto Kasutera znane także jako Castella, to japoński biszkopt miodowy, niez...
Odsłon: 47512
Bułki drozdzowe z rabarbarem.
Nareszcie wyczekany przez cały rok rabarbar pojawia się w sklepach i na dział...
Odsłon: 112