Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli po świętach zostały wam ciastka, muffinki, pierniczki, biszkopty czy jakiekolwiek inne suche ciasto (bez kremu), nie wyrzucajcie tego, dajcie im drugie życie w postaci bajaderek.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2373
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1511
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 551
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3658
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1389
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2373
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1511
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 551
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3658
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1389
Składniki
Ciastka włożyć do malaksera, drobno pokruszyć, wsypać do miski.
Suszone śliwki zblendować z rumem i masłem orzechowym.
Mleko zagotować z cukrem, masłem i kakao. Lekko ostudzić, przelać do miski z pokruszonymi ciastkami, dodać masę śliwkową. Całość dobrze wymieszać.
Z masy formować kulki, wstawić do lodówki na około godzinę do schłodzenia.
Gotowe bajaderki obtoczyć w mielonych orzechach.