Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli po świętach zostały wam ciastka, muffinki, pierniczki, biszkopty czy jakiekolwiek inne suche ciasto (bez kremu), nie wyrzucajcie tego, dajcie im drugie życie w postaci bajaderek.
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 275
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w przyprawie gyros, pieczonych w...
Odsłon: 2552
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1617
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14267
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 275
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w przyprawie gyros, pieczonych w...
Odsłon: 2552
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1617
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14267
Składniki
Ciastka włożyć do malaksera, drobno pokruszyć, wsypać do miski.
Suszone śliwki zblendować z rumem i masłem orzechowym.
Mleko zagotować z cukrem, masłem i kakao. Lekko ostudzić, przelać do miski z pokruszonymi ciastkami, dodać masę śliwkową. Całość dobrze wymieszać.
Z masy formować kulki, wstawić do lodówki na około godzinę do schłodzenia.
Gotowe bajaderki obtoczyć w mielonych orzechach.