Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli po świętach zostały wam ciastka, muffinki, pierniczki, biszkopty czy jakiekolwiek inne suche ciasto (bez kremu), nie wyrzucajcie tego, dajcie im drugie życie w postaci bajaderek.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 58
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 293
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 58
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 293
Składniki
Ciastka włożyć do malaksera, drobno pokruszyć, wsypać do miski.
Suszone śliwki zblendować z rumem i masłem orzechowym.
Mleko zagotować z cukrem, masłem i kakao. Lekko ostudzić, przelać do miski z pokruszonymi ciastkami, dodać masę śliwkową. Całość dobrze wymieszać.
Z masy formować kulki, wstawić do lodówki na około godzinę do schłodzenia.
Gotowe bajaderki obtoczyć w mielonych orzechach.