Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli po świętach zostały wam ciastka, muffinki, pierniczki, biszkopty czy jakiekolwiek inne suche ciasto (bez kremu), nie wyrzucajcie tego, dajcie im drugie życie w postaci bajaderek.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2070
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 77
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 175
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 166
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2070
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 77
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 175
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 166
Składniki
Ciastka włożyć do malaksera, drobno pokruszyć, wsypać do miski.
Suszone śliwki zblendować z rumem i masłem orzechowym.
Mleko zagotować z cukrem, masłem i kakao. Lekko ostudzić, przelać do miski z pokruszonymi ciastkami, dodać masę śliwkową. Całość dobrze wymieszać.
Z masy formować kulki, wstawić do lodówki na około godzinę do schłodzenia.
Gotowe bajaderki obtoczyć w mielonych orzechach.