Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiecie jak to jest z tymi promocjami, choć staramy się ograniczać zakupowym szaleństwom…no bo banany były w promocji i wydawało nam się, że zjemy. Ale jakoś po jednym wyszło i reszta została. Fajnym sposobem na wydłużenie „żywotności” bananów jest owinięcie „gałązki” folią spożywczą i przechowywanie w niskiej temp. BTW, postanowiliśmy zrobić ciacho i wyszło właśnie tak ;)
Banany obieramy, miąższ miksujemy, dodajemy rozpuszczoną w gorącej wodzie żelatynę. Odstawiamy w chłodne miejsce, by lekko stężała…inaczej krakersy załapią falę i popłyną ;)
Na dno blaszki kładziemy warstwę krakersów, wylewamy tężejącą już masę na wierzch. Wstawiamy do lodówki na 20 min, po czym na wierzchu kładziemy kolejną warstwę ciastek, lekko je wciskając w masę. Wstawiamy do lodówki.
Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem, na wolnych obrotach miksera mieszamy z rozpuszczoną żelatyną. Wylewamy na warstwę krakersów. Ponownie wstawiamy do lodówki.
W tym czasie rozrabiamy galaretki w nieco mniejszej ilości wody, studzimy. Wylewamy jako ostatnią warstwę naszego ciasta. Do lodówki i po kilku godzinach możemy rozkoszować się smakiem.
Tort indyjski lekki dla zoladka, dla tych co nie zgrywaja bohaterow po treningu.
Odsłon: 16
Przepis dnia
Smakowite połączenie młodej kapusty i sera żółtego. Nie sądziłam że wyjdą tak...
Odsłon: 78250
Propozycja na smaczny, lekki i aromatyczny bigos z młodej kapusty z dodatkiem...
Odsłon: 44123
Młoda kapusta gotowana z pieczarkami i warzywami.
Odsłon: 2580
Tort indyjski lekki dla zoladka, dla tych co nie zgrywaja bohaterow po treningu.
Odsłon: 16
Przepis dnia
Smakowite połączenie młodej kapusty i sera żółtego. Nie sądziłam że wyjdą tak...
Odsłon: 78250
Propozycja na smaczny, lekki i aromatyczny bigos z młodej kapusty z dodatkiem...
Odsłon: 44123
Młoda kapusta gotowana z pieczarkami i warzywami.
Odsłon: 2580
Składniki
Banany obieramy, miąższ miksujemy, dodajemy rozpuszczoną w gorącej wodzie żelatynę. Odstawiamy w chłodne miejsce, by lekko stężała…inaczej krakersy załapią falę i popłyną ;) Na dno blaszki kładziemy warstwę krakersów, wylewamy tężejącą już masę na wierzch. Wstawiamy do lodówki na 20 min, po czym na wierzchu kładziemy kolejną warstwę ciastek, lekko je wciskając w masę. Wstawiamy do lodówki. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem, na wolnych obrotach miksera mieszamy z rozpuszczoną żelatyną. Wylewamy na warstwę krakersów. Ponownie wstawiamy do lodówki. W tym czasie rozrabiamy galaretki w nieco mniejszej ilości wody, studzimy. Wylewamy jako ostatnią warstwę naszego ciasta. Do lodówki i po kilku godzinach możemy rozkoszować się smakiem.
Przepisy Desery
Desery
Sernik z truskawkami bez pieczenia
Desery
Ciasto z truskawkami i mascarpone
Desery
Ciasto z rabarbarem na maślance
Desery
Srakerowy Tort
Sernik z truskawkami bez pieczenia
Sernik z truskawkami bez pieczenia jest jednym z najłatwiejszych i najefektow...
Odsłon: 3
Ciasto z truskawkami i mascarpone
Musicie nam uwierzyć: ciasto z truskawkami i mascarpone z pewnością na stałe...
Odsłon: 22