Do góry

Desery Przepis na:

Bananowiec w polewie czekoladowej

Bananowiec w polewie czekoladowej

Autor:

Przepisów i artykułów: 46 Ocena: 1553

Dodano:

Odsłon: 7063

Pyszne, wilgotne i pulchne ciasto do kawy.

Składniki

  • Banany dojrzałe, 3 szt
  • mąka tortowa, 2 szklanki
  • cukier, 1,5 szklanki
  • Jaja, 4 sztuki
  • olej, 0,75 szklanki
  • cukier waniliowy duży, 16 g
  • proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
  • soda oczyszczona, 2 łyżeczki
  • rodzynki, garść
  • polewa czekoladowa, 1 szt.
  • szczypta soli
> 6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Bananowiec w polewie czekoladowej

Przygotowanie

  1. ubić białka ze szczyptą soli, następnie stopniowo dodawać cukier, a następnie żółtka.

  2. Stale miksując dodać olej. Zmniejszyć obroty miksera do minimum i dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą.

  3. Na samym końcu dodać starte banany i sparzone wcześniej rodzynki.

  4. Wstawić do nagrzanego do 180 st. C. piekarnika i piec ca 40 min. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem.

  5. Po wystudzeniu polać polewą czekoladową.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

lasuch-09 12 grudnia 2011 Myślę, że nie będziesz zawiedziona. To ciasto jest pulchne i wilgotne, a ponadto zachowuje długo świeżość. Zresztą moim zdaniem wszystkie ciasta z olejem nie są suche. Polecam.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 12 grudnia 2011 Robiłam kiedyś podobne, ale było trochę suche, może Twoje będzie inne :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń