Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 46 Ocena: 1510
Dodano: 09.12.2011
Odsłon: 7016
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
ubić białka ze szczyptą soli, następnie stopniowo dodawać cukier, a następnie żółtka.
Stale miksując dodać olej. Zmniejszyć obroty miksera do minimum i dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą.
Na samym końcu dodać starte banany i sparzone wcześniej rodzynki.
Wstawić do nagrzanego do 180 st. C. piekarnika i piec ca 40 min. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem.
Po wystudzeniu polać polewą czekoladową.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

alooj 23 stycznia 2012Zgłoś do usunięcia
zrobiłam jest pyszne1 Kto głosował? | Odpowiedz

lasuch-09 12 grudnia 2011Zgłoś do usunięcia
Myślę, że nie będziesz zawiedziona. To ciasto jest pulchne i wilgotne, a ponadto zachowuje długo świeżość. Zresztą moim zdaniem wszystkie ciasta z olejem nie są suche. Polecam.1 Kto głosował? | Odpowiedz

Annuar 12 grudnia 2011Zgłoś do usunięcia
Robiłam kiedyś podobne, ale było trochę suche, może Twoje będzie inne :)0 Kto głosował? | Odpowiedz