Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, wilgotne i pulchne ciasto do kawy.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9798
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1151
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11520
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 535
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9798
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1151
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11520
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 535
Składniki
ubić białka ze szczyptą soli, następnie stopniowo dodawać cukier, a następnie żółtka.
Stale miksując dodać olej. Zmniejszyć obroty miksera do minimum i dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą.
Na samym końcu dodać starte banany i sparzone wcześniej rodzynki.
Wstawić do nagrzanego do 180 st. C. piekarnika i piec ca 40 min. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem.
Po wystudzeniu polać polewą czekoladową.