Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasiona chia są bardzo zdrowe. Zawierają kwasy omega 3, dużą ilość wapnia i żelaza. Co ważne, zawierają dużą ilość błonnika, regulującego trawienie. Tak więc, smacznie i zdrowo. Myślę, że nie muszę Was już namawiać. Tym bardziej, że na zimno, a w upalne dni to też ważne :)
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 25
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 30
Do wypieku chleba używam ziaren słonecznika i dyni oraz suszonej żurawiny.
Odsłon: 8787
Jest to konserwa zrobiona z pokrojonej w większą kostkę łopatki wieprzowej, n...
Odsłon: 192
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 25
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 30
Do wypieku chleba używam ziaren słonecznika i dyni oraz suszonej żurawiny.
Odsłon: 8787
Jest to konserwa zrobiona z pokrojonej w większą kostkę łopatki wieprzowej, n...
Odsłon: 192
Składniki
Banana zblendować z mlekiem. Wsypać nasiona chia i wymieszać. Odstawić na 15-20 minut.
Po tym czasie, ponownie wymieszać. Wstawić do lodówki, na 5-6 godzin. Można w międzyczasie jeszcze przemieszać. Kiedy zgęstnieje, przełożyć do pucharków. Morele zblendować z miodem. Wyłożyć na pudding.