Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przystawka delikatnie słodka i ostra jednocześnie z odrobiną świeżości podkreśloną przez nutę cytryny i limonki
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29169
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1600
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 127
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18455
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 606
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29169
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1600
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 127
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18455
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 606
Składniki
Do krojenia dobrze jest użyć metalowej krajalnicy do frytek. Banany kroimy w 1,5 cm plasterki, od razu skrapiamy sokiem z limonki. Potem posypujemy większą szczyptą pieprzu i znaczną ilością ciętej trawy cytrynowej. Następnie z obu stron dość obficie posypujemy mąką kukurydzianą. Na patelni rozpuszczamy masło z kilkoma kroplami oliwy. Na rozgrzany tłuszcz rozkładamy plastry bananów i smażymy na średnim ogniu. Delikatnie przekładamy na drugą stronę, krótko podsmażamy i osączamy na ręczniku papierowym. Podajemy posypane startą skórką z limonki.