Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przystawka delikatnie słodka i ostra jednocześnie z odrobiną świeżości podkreśloną przez nutę cytryny i limonki
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8528
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7009
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4770
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327448
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8528
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7009
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4770
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327448
Składniki
Do krojenia dobrze jest użyć metalowej krajalnicy do frytek. Banany kroimy w 1,5 cm plasterki, od razu skrapiamy sokiem z limonki. Potem posypujemy większą szczyptą pieprzu i znaczną ilością ciętej trawy cytrynowej. Następnie z obu stron dość obficie posypujemy mąką kukurydzianą. Na patelni rozpuszczamy masło z kilkoma kroplami oliwy. Na rozgrzany tłuszcz rozkładamy plastry bananów i smażymy na średnim ogniu. Delikatnie przekładamy na drugą stronę, krótko podsmażamy i osączamy na ręczniku papierowym. Podajemy posypane startą skórką z limonki.