Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przystawka delikatnie słodka i ostra jednocześnie z odrobiną świeżości podkreśloną przez nutę cytryny i limonki
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 543
Granat świetnie komponuje się z sałatami.
Odsłon: 51
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 34
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 543
Granat świetnie komponuje się z sałatami.
Odsłon: 51
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 34
Składniki
Do krojenia dobrze jest użyć metalowej krajalnicy do frytek. Banany kroimy w 1,5 cm plasterki, od razu skrapiamy sokiem z limonki. Potem posypujemy większą szczyptą pieprzu i znaczną ilością ciętej trawy cytrynowej. Następnie z obu stron dość obficie posypujemy mąką kukurydzianą. Na patelni rozpuszczamy masło z kilkoma kroplami oliwy. Na rozgrzany tłuszcz rozkładamy plastry bananów i smażymy na średnim ogniu. Delikatnie przekładamy na drugą stronę, krótko podsmażamy i osączamy na ręczniku papierowym. Podajemy posypane startą skórką z limonki.