Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przystawka delikatnie słodka i ostra jednocześnie z odrobiną świeżości podkreśloną przez nutę cytryny i limonki
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 915
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4155
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 131
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 644
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3483
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 711
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 915
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4155
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 131
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 644
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3483
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 711
Składniki
Do krojenia dobrze jest użyć metalowej krajalnicy do frytek. Banany kroimy w 1,5 cm plasterki, od razu skrapiamy sokiem z limonki. Potem posypujemy większą szczyptą pieprzu i znaczną ilością ciętej trawy cytrynowej. Następnie z obu stron dość obficie posypujemy mąką kukurydzianą. Na patelni rozpuszczamy masło z kilkoma kroplami oliwy. Na rozgrzany tłuszcz rozkładamy plastry bananów i smażymy na średnim ogniu. Delikatnie przekładamy na drugą stronę, krótko podsmażamy i osączamy na ręczniku papierowym. Podajemy posypane startą skórką z limonki.