Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny strudel z bryndzą, przedstawiciel kuchni bułgarskiej.
Gulasz z żołądków indyczych to pyszne i aromatyczne danie, które najlepiej sm...
Odsłon: 29194
Proste ciasto bez pieczenia o smaku kawy cappuccino. Bazą ciasta są biszkopty...
Odsłon: 3882
Gulasz z wieprzowego mięsa mieszanego, do tego młode ziemniaki i kapusta zasm...
Odsłon: 271
Tak przygotowany makaron z brokułami to fajny pomysł na prosty, szybki , syty...
Odsłon: 413
Proste ciasto bez pieczenia o smaku kawy cappuccino. Bazą ciasta są biszkopty...
Odsłon: 3882
Gulasz z wieprzowego mięsa mieszanego, do tego młode ziemniaki i kapusta zasm...
Odsłon: 271
Tak przygotowany makaron z brokułami to fajny pomysł na prosty, szybki , syty...
Odsłon: 413
Składniki
Z mąki, 4 łyżek letniej wody, octu i soli zagnieć twarde ciasto. Podziel je na 9 małych kuleczek. Każdą posmaruj olejem i pozostaw w cieple na 30 minut. 2. Bryndzę dobrze rozetrzyj w makutrze, dodając 2 jajka i 1/2 szklanki mleka. Kulki ciasta rozciągaj podobnie jak ciasto na strudel formując cieniutkie placki. Tortownicę o śred. 24 cm nasmaruj masłem, resztę masła stop. Na spodzie tortownicy ułóż jeden płat ciasta, skrop masłem, posmaruj nadzieniem. Powtarzaj te czynności aż do ułożenia 8 płatów. Przykryj 9 płatem. Polej pozostałym mlekiem zmiksowanym z resztą jajek i pozostałym masłem. Piecz około 40 minut w temperaturze 180°C. Czas przygotowania: 90 minut, 1 porcja: 594 kcal
Przepisy Desery
Desery
Tarta z kremem czekoladowo-bananowym
Desery
Ciasto z owocami
Desery
Ciasto francuskie z owocami
Desery
Bûche de Noël
Tarta z kremem czekoladowo-bananowym
Pyszna tarta inna niż wszystkie.
Odsłon: 70
Ciasto z owocami
nadszedł czas świeżych owoców i czas na ciasta z nimi, dobrze mieć wypróbowan...
Odsłon: 1178