Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słynne ciasteczko z orzechową masą kajmakową i kawałkami orzechów
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 216
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34538
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 216
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34538
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Składniki
Herbatniki bardzo drobno rozkruszamy (wrzuciłam je do worka, i ubiłam tłuczkiem do kotletów). Herbatniki mieszamy z masłem i ugniatamy w rękach. Gdy masa jest zbita, wykładamy nią tortownicę mocno dociskając. Wkładamy do lodówki by spód zastygł. Banany kroimy w plastry. Na herbatnikowy spód nakładamy równomiernie ok 200g krówki, następnie banany, i przykrywamy resztą masy krówkowej. Śmietanę ubijamy z cukrem. Gotową nakładamy na ciasto. Polewę rozpuszczamy we wrzątku / czekoladę topimy w kąpieli wodnej, gdy trochę ostygnie, polewamy nią bitą śmietanę.