Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zdrowsza wersja kokosowych batoników, polecam :-)
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5351
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5351
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Kaszę jaglaną należy wypłukać na sitku i ugotować w osolonym wrzątku ok. 15 min. Do ugotowanej, jeszcze ciepłej kaszy dodać około 4-5 czubatych łyżek mleczka kokosowego - stałej części lub płynnej części ok. 8-10 łyżek. Dokładnie wymieszać. Następnie dodać wiórki kokosowe, migdały mielone i cukier, wszystko dokładnie wymieszać drewnianą łyżką lub rękami. Blachę mniej więcej o wymiarach 30x25cm wykłozyć papierem do pieczenia (boki również) i wyłozyć masę. Ugnieść ją rękami, żeby była zwarta i odstawić do ostygnięcia, a później na kilka godzin do lodówki.
Czekoladę gorzką rozpuścić w rondelku z ok. 2-3 łyżkami mleczka kokosowego. Schłodzoną masę kokosowo - jaglaną pokroic na kawałki i każdy posmarować czekoladą.
Można posypać wiórkami lub tak jak u mnie płatkami kokosowymi. Przechowywać w lodówce. Smacznego :-)