Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie płatków owsianych, orzechów, suszonych owoców i masła orzechowego. Całość bardzo sycąca, bardzo zdrowa i bez grama cukru. Dzięki dodatkowi masła orzechowego batoniki się nie kruszą i zyskują wspaniały arachidowy aromat.
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 10114
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 2040
Ciasteczka te przygotowałam z przepisu Kulinarneprzygody oto link do przepisu...
Odsłon: 47
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 10114
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 2040
Ciasteczka te przygotowałam z przepisu Kulinarneprzygody oto link do przepisu...
Odsłon: 47
Składniki
Masło i masło orzechowe przełóż do rondelka i rozpuść na małym ogniu (nie podgrzewaj za mocno, tylko do rozpuszczenia masła). Następnie dodaj miód i jajko (jeśli masło jest za gorące odstaw na chwilę do przestygnięcia), połącz za pomocą trzepaczki. Pozostałe składniki wsyp do miski i wymieszaj. Dodaj masę z masłem i dokładnie połącz wszystkie sypkie składniki z mokrymi.
Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i przygotuj jeden dodatkowy arkusz papieru. Masę na batony wyłóż na blaszkę rozprowadź wstępnie łyżką, a następnie przykryj od góry wcześniej przygotowanym papierem i wyrównaj całą masę na taką samą grubość (ok. 7 mm). Piecz w temp. 170°C przez 20 min. Po upieczeniu pozostaw do całkowitego wystygnięcia, a następnie pokrój na kawałki.