Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie płatków owsianych, orzechów, suszonych owoców i masła orzechowego. Całość bardzo sycąca, bardzo zdrowa i bez grama cukru. Dzięki dodatkowi masła orzechowego batoniki się nie kruszą i zyskują wspaniały arachidowy aromat.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19987
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 524
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 600
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7021
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244517
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19987
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 524
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 600
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7021
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244517
Składniki
Masło i masło orzechowe przełóż do rondelka i rozpuść na małym ogniu (nie podgrzewaj za mocno, tylko do rozpuszczenia masła). Następnie dodaj miód i jajko (jeśli masło jest za gorące odstaw na chwilę do przestygnięcia), połącz za pomocą trzepaczki. Pozostałe składniki wsyp do miski i wymieszaj. Dodaj masę z masłem i dokładnie połącz wszystkie sypkie składniki z mokrymi.
Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i przygotuj jeden dodatkowy arkusz papieru. Masę na batony wyłóż na blaszkę rozprowadź wstępnie łyżką, a następnie przykryj od góry wcześniej przygotowanym papierem i wyrównaj całą masę na taką samą grubość (ok. 7 mm). Piecz w temp. 170°C przez 20 min. Po upieczeniu pozostaw do całkowitego wystygnięcia, a następnie pokrój na kawałki.