Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam mój przepis na lekkie i bezglutenowe gofry gryczane, które są delikatne i chrupiące, bardzo smaczne.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1359
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1359
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Zaczynamy od wymieszania w misce wszystkich suchych składników. Następnie dodajemy 2 żółtka, masło i część mleka. Mieszamy mieszadłem i stopniowo dolewamy mleka. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywno. Na końcu dodajemy ubite białka, delikatnie mieszamy i ciasto gotowe. Rozgrzewamy gofrownicę. Nalewamy ciasto, zamykamy, następnie podnosimy pokrywę na ok. 30 sekund by wilgoć odparowała i dopiekamy jeszcze kilka minut i gofry gotowe. Posypujemy cukrem pudrem. Są bardzo smaczne, delikatne i chrupiące jednocześnie. Bardzo polecam :-)