Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam mój przepis na lekkie i bezglutenowe gofry gryczane, które są delikatne i chrupiące, bardzo smaczne.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22695
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15058
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4808
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45122
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 690
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22695
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15058
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4808
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45122
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 690
Składniki
Zaczynamy od wymieszania w misce wszystkich suchych składników. Następnie dodajemy 2 żółtka, masło i część mleka. Mieszamy mieszadłem i stopniowo dolewamy mleka. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywno. Na końcu dodajemy ubite białka, delikatnie mieszamy i ciasto gotowe. Rozgrzewamy gofrownicę. Nalewamy ciasto, zamykamy, następnie podnosimy pokrywę na ok. 30 sekund by wilgoć odparowała i dopiekamy jeszcze kilka minut i gofry gotowe. Posypujemy cukrem pudrem. Są bardzo smaczne, delikatne i chrupiące jednocześnie. Bardzo polecam :-)