Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam mój przepis na lekkie i bezglutenowe gofry gryczane, które są delikatne i chrupiące, bardzo smaczne.
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 106
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 75
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 212
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 106
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 75
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 212
Składniki
Zaczynamy od wymieszania w misce wszystkich suchych składników. Następnie dodajemy 2 żółtka, masło i część mleka. Mieszamy mieszadłem i stopniowo dolewamy mleka. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywno. Na końcu dodajemy ubite białka, delikatnie mieszamy i ciasto gotowe. Rozgrzewamy gofrownicę. Nalewamy ciasto, zamykamy, następnie podnosimy pokrywę na ok. 30 sekund by wilgoć odparowała i dopiekamy jeszcze kilka minut i gofry gotowe. Posypujemy cukrem pudrem. Są bardzo smaczne, delikatne i chrupiące jednocześnie. Bardzo polecam :-)