Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 138 Ocena: 2613
Dodano: 24.09.2018
Odsłon: 770
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Zaczynamy od wymieszania w misce wszystkich suchych składników. Następnie dodajemy 2 żółtka, masło i część mleka. Mieszamy mieszadłem i stopniowo dolewamy mleka.
Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywno.
Na końcu dodajemy ubite białka, delikatnie mieszamy i ciasto gotowe.
Rozgrzewamy gofrownicę. Nalewamy ciasto, zamykamy, następnie podnosimy pokrywę na ok. 30 sekund by wilgoć odparowała i dopiekamy jeszcze kilka minut i gofry gotowe.
Posypujemy cukrem pudrem.
Są bardzo smaczne, delikatne i chrupiące jednocześnie.
Bardzo polecam :-)
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

babeczka35 24 września 2018Zgłoś do usunięcia
Smakowite gofry :) Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz