Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe propozycja dla osób, które w tłusty czwartek też chcą zjeść coś pysznego a nie tolerują glutenu.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 957
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104830
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 957
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104830
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Składniki
Wiórki kokosowe należy zblendować, tak aby powstała z nich mąka kokosowa. Olej kokosowy należy rozpuścić i utrzeć w mikserze z miodem. Dalej miksujemy dodając po jednym jajku. Na koniec dodajemy esencję waniliową i sodę oczyszczoną i mąkę. Kiedy wszystko będzie stanowiło gładką masę czekamy aż ciasto zgęstnieje. Wszystko przelewamy do foremek i pieczemy przez 15 minut w 180C
Do garnka wsypujemy kakao, dodajemy po łyżce oleju kokosowego i miodu oraz 4-5 łyżek mleka roślinnego i wszystko podgrzewamy cały czas mieszając. Nie wolno polewy przegrzać dlatego ogień powinien być niewielki. Polewa jest gotowa gdy stanie się gładka.
Oponki wyciągamy z foremek i układamy na kratce, na której je piekliśmy. Czekamy aż ostygną i polewamy czekoladą a na koniec posypujemy wiórkami kokosowymi.
Zapraszam do obejrzenia filmu, w którym krok po kroku pokazuję jak przygotować takie oponki.