Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe propozycja dla osób, które w tłusty czwartek też chcą zjeść coś pysznego a nie tolerują glutenu.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 172
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3900
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 311
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 741
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 172
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3900
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 311
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 741
Składniki
Wiórki kokosowe należy zblendować, tak aby powstała z nich mąka kokosowa. Olej kokosowy należy rozpuścić i utrzeć w mikserze z miodem. Dalej miksujemy dodając po jednym jajku. Na koniec dodajemy esencję waniliową i sodę oczyszczoną i mąkę. Kiedy wszystko będzie stanowiło gładką masę czekamy aż ciasto zgęstnieje. Wszystko przelewamy do foremek i pieczemy przez 15 minut w 180C
Do garnka wsypujemy kakao, dodajemy po łyżce oleju kokosowego i miodu oraz 4-5 łyżek mleka roślinnego i wszystko podgrzewamy cały czas mieszając. Nie wolno polewy przegrzać dlatego ogień powinien być niewielki. Polewa jest gotowa gdy stanie się gładka.
Oponki wyciągamy z foremek i układamy na kratce, na której je piekliśmy. Czekamy aż ostygną i polewamy czekoladą a na koniec posypujemy wiórkami kokosowymi.
Zapraszam do obejrzenia filmu, w którym krok po kroku pokazuję jak przygotować takie oponki.