Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe propozycja dla osób, które w tłusty czwartek też chcą zjeść coś pysznego a nie tolerują glutenu.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3262
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 596
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3710
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 274
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 457
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3262
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 596
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3710
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 274
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 457
Składniki
Wiórki kokosowe należy zblendować, tak aby powstała z nich mąka kokosowa. Olej kokosowy należy rozpuścić i utrzeć w mikserze z miodem. Dalej miksujemy dodając po jednym jajku. Na koniec dodajemy esencję waniliową i sodę oczyszczoną i mąkę. Kiedy wszystko będzie stanowiło gładką masę czekamy aż ciasto zgęstnieje. Wszystko przelewamy do foremek i pieczemy przez 15 minut w 180C
Do garnka wsypujemy kakao, dodajemy po łyżce oleju kokosowego i miodu oraz 4-5 łyżek mleka roślinnego i wszystko podgrzewamy cały czas mieszając. Nie wolno polewy przegrzać dlatego ogień powinien być niewielki. Polewa jest gotowa gdy stanie się gładka.
Oponki wyciągamy z foremek i układamy na kratce, na której je piekliśmy. Czekamy aż ostygną i polewamy czekoladą a na koniec posypujemy wiórkami kokosowymi.
Zapraszam do obejrzenia filmu, w którym krok po kroku pokazuję jak przygotować takie oponki.