Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne trufle z daktyli bez mąki i cukru.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 865
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420481
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1766
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 865
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420481
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1766
Składniki
Daktyle zalać gorącą wodą i odstawić na 30 minut. Sezam prażyć na suchej patelni przez 2-3 minuty, ciągle mieszając żeby się nie przypalił i zmielić za pomocą młynka np. do kawy. Daktyle odsączyć i zblendowć na gładką masę, dodać sezam, mąkę kokosową, orzechy, cynamon, kakao i powidła. Całość dokładnie wymieszać do uzyskania gęstej, lepkiej masy. Jeżeli masa okaże się zbyt sucha, można dodać jeszcze powideł. Z gotowej masy formować małe kuleczki, obtoczyć w wiórkach kokosowych i włożyć do papilotek. Tak przygotowane trufle schłodzić przez minimum 1 godzinę.