Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne trufle z daktyli bez mąki i cukru.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34907
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 16801
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34907
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 16801
Składniki
Daktyle zalać gorącą wodą i odstawić na 30 minut. Sezam prażyć na suchej patelni przez 2-3 minuty, ciągle mieszając żeby się nie przypalił i zmielić za pomocą młynka np. do kawy. Daktyle odsączyć i zblendowć na gładką masę, dodać sezam, mąkę kokosową, orzechy, cynamon, kakao i powidła. Całość dokładnie wymieszać do uzyskania gęstej, lepkiej masy. Jeżeli masa okaże się zbyt sucha, można dodać jeszcze powideł. Z gotowej masy formować małe kuleczki, obtoczyć w wiórkach kokosowych i włożyć do papilotek. Tak przygotowane trufle schłodzić przez minimum 1 godzinę.