Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne trufle z daktyli bez mąki i cukru.
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4002
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 966
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4374
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 209
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 376
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4002
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 966
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4374
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 209
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 376
Składniki
Daktyle zalać gorącą wodą i odstawić na 30 minut. Sezam prażyć na suchej patelni przez 2-3 minuty, ciągle mieszając żeby się nie przypalił i zmielić za pomocą młynka np. do kawy. Daktyle odsączyć i zblendowć na gładką masę, dodać sezam, mąkę kokosową, orzechy, cynamon, kakao i powidła. Całość dokładnie wymieszać do uzyskania gęstej, lepkiej masy. Jeżeli masa okaże się zbyt sucha, można dodać jeszcze powideł. Z gotowej masy formować małe kuleczki, obtoczyć w wiórkach kokosowych i włożyć do papilotek. Tak przygotowane trufle schłodzić przez minimum 1 godzinę.