Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli macie zamrożone (zawsze zostają przy pieczeniu niektórych ciast) białka, możecie zrobić beziki. Te, zrobiłam dla najmłodszych w rodzinie. Przepadają za nimi.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Białka ubijać do momentu, aż piana stanie się zupełnie biała. Wtedy stopniowo dodawać cukier i ubijać aż będzie sztywna i lśniąca a cukier całkowicie się rozpuści. Wykładać łyżeczką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 160 stopni piekarnika i piec przez 10 minut. Następnie temperaturę zmniejszyć do 120 i suszyć przez 1,5 godziny. Piekarnik wyłączyć a bezy zostawić w nim do ostygnięcia. Śmietankę i serek porządnie schłodzić. Ubić razem, dodając cukier. Żelatynę rozmieszać w gorącej wodzie i po przestudzeniu, stopniowo dolewać do ubitej śmietanki. Przełożyć beziki.