Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli zostaną nam białka, z którymi nie wiadomo co zrobić, to najlepiej upiec bezy. Z trzech białek otrzymamy całą blachę bezów. Z mojego przepisu wyjdą cudownie chrupiące, serdecznie polecam :-)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3826
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 631
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3828
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 398
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 753
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3826
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 631
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3828
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 398
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 753
Składniki
1. Ubijamy białka razem z cukrem i szczyptą soli na sztywną pianę. 2. Pod koniec ubijania dodajemy 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej i dalej miksujemy. 3. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 150 stopni C. A bezy nakładamy łyżkami na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Z trzech białek będziemy mieć jedną blachę bezów. 4. Wkładamy bezy do nagrzanego piekarnika i od razu obniżamy temperaturę do 130 stopni C i pieczemy tak przez 1 godzinę, z termoobiegiem na środkowym poziomie piekarnika. Po tym czasie obniżamy temperaturę do 100 stopni i w ten sposób pieczemy przez kolejną godzinę. Po upieczeniu bezy przybierają lekko kremowy kolor i tuż po upieczeniu wydają się być lekko ciągnące, ale gdy wystygną będą idealnie chrupiące. Smacznego :-)