Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A co powiecie na fajny sprawdzony i wymyślony prze ze mnie przepis na bezy? Są idealne chrupiące i bardzo smaczne zniknęły w mgnieniu oka, nie zdążyłam się obejrzeć a już mi zjedli, ale to nic najważniejsze że im smakowały bo dodałam do nich.....ale to już tajemnica dowiecie się z przepisu.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 109
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13310
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2620
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3772
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 109
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13310
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2620
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3772
Składniki
Białka ubić ze szczyptą soli. Gdy białka są dość ubite dodawać po łyżce cukru i nadal ubijać mikserem na najwyższych obrotach.
Jak już piana jest ubita i nie czuć kryształków cukru, jest błyszcząca dodać ocet lub sok z cytryny, wiórki i mąkę ziemniaczaną.
Wszystko razem zmiksować do połączenia się składników. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia za pomocą rękawa cukierniczego lub kto jak chce wyciskać małe bezy.
Wstawić do nagrzanego piekarnika nastawionego na 110 stopni i suszyć przez godzinę. Upieczone wyjąć z papierem na kratkę i ostudzić.
Takie bezy mogą być ozdobą ciasta lub jako deser do kawy.