Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ferie, no cóż pogoda nie dopisuje więc zrobiłam dla córek biszkopciki na pocieszenie.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4415
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11990
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6824
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5615
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4415
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11990
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6824
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5615
Składniki
Ubijamy na sztywno białka ze szczyptą soli, żółtka ubijamy z 2 łyżkami ciepłej wody oraz cukrami. Delikatnie łączymy obie piany, przesiewamy do nich obie mąki z proszkiem do pieczenia i delikatnie łączymy łyżką, nie miksujemy. Szprycę z grubą końcówką napełniamy ciastem i wyciskamy ciasteczka o średnicy 2 centymetrów na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 15 minut w 180 stopniach na złoty kolor. Po upieczeniu studzimy.
Żelatynę rozpuszczamy w dwóch łyżkach wrzątku, ubijamy bitą śmietanę na sztywno dodajemy pod koniec krem czekoladowy oraz lekko przestudzoną żelatynę. Gotowym kremem przekładamy ciasteczka składając po dwa. Czekoladę rozpuszczamy nad kąpielą wodną, przekładamy do woreczka śniadaniowego i ucinamy koniuszek, dekorujemy ciasteczka. Biszkopciki wkładamy do lodówki by krem dobrze zastygł. SMACZNEGO