Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każda kucharka ma swój sprawdzony przepis na idealny biszkopt.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7959
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1298
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13741
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7959
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1298
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13741
Składniki
Z podanych składników przygotować biszkopt. Mąki z proszkiem do pieczenia przesiać przez sitko,białka oddzielić od żółtek,ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę,pod koniec ubijania dodawać partiami cukier,dodajemy stopniowo żółtka i miksujemy do połączenia. Do masy jajecznej wsypujemy mąki z proszkiem do pieczenia,delikatnie mieszamy łyżką do połączenia się wszystkich składników,wylewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia,delikatnie wyrównujemy górę i wkładamy do nagrzanego piekarnika,pieczemy w 180 C przez 35 min.do suchego patyczka. Gorący biszkopt wyjmujemy z piekarnika i odwracamy do góry dnem,ściągam tortownicę oraz papier i pozostawiam do wystygnięcia.