Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, delikatny, w sam raz do letnich wypieków ;-D
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5346
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8612
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17537
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 659
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5346
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8612
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17537
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 659
Składniki
Żółtka ucieramy z 3 łyżkami gorącej wody i cukrem pudrem.
Następnie do utartych żółtek dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek. Miksujemy.
Do masy dodajemy mąkę ziemniaczaną z mąką pszenną oraz proszek do pieczenia. Delikatnie mieszamy.
Tortownicę o średnicy 26 cm smarujemy masłem i wylewamy na nią ciasto.
Biszkopt pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 200'C przez 25 minut. Po upieczeniu biszkopt studzimy na kratce. Smacznego !!!
;-D