Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki deser, który umili każde popołudnie. Podane proporcje właściwe dla foremki okrągłej o śr.25 cm.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7544
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 191
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2273
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 519
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7544
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 191
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2273
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 519
Składniki
Z białek ubić sztywną pianę dodając stopniowo 1/2 szkl. cukru, potem dokładać po 1 żółtku stale ubijając. Następnie nalezy dodac obie mąki i proszek do pieczenia - wymieszać delikatnie biszkopt łyżką. Biszkopt pieczemy w temp.175 st. około 1/2 godz.
Wystudzony biszkopt nasączamy wodą z cytryną i wykłądamy na niego owoce w spirytusie .
Żelatynę rozpuszczamy w 1,5 szklanki gorącej wody, przestudzamy.
Śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem 2 łyżek cukru i aromatem, pod koniec dodajemy teżejącą żelatynę i miksujemy jeszcze chwilke. Masę wylewamy na biszkopt. Całość -do lodówki
Dekorujemy torcik "podziabaną" galaretką i rodszynkami gdy górna warstwa lekko zastygnie. Deser ponownie wkładamy do lodówki , po 2-3 godz jest gotowy . SMACZNEGO