Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Eksperyment, ale udany :)
Wigilijne śledzie w śmietanie to najlepsze śledzie , które zawsze muszą być n...
Odsłon: 521
Wolno, z atencją i starannie gotowany CARAPULCRA CHACHAPOYA czyli gulasz lud...
Odsłon: 41
Witam serdecznie i zapraszam na paszteciki z kapustą i grzybami. Paszteciki z...
Odsłon: 15126
Pieczony, domowy pasztet z łopatki wieprzowej to wyśmienity dodatek do pieczy...
Odsłon: 1905
Wigilijne śledzie w śmietanie to najlepsze śledzie , które zawsze muszą być n...
Odsłon: 521
Wolno, z atencją i starannie gotowany CARAPULCRA CHACHAPOYA czyli gulasz lud...
Odsłon: 41
Witam serdecznie i zapraszam na paszteciki z kapustą i grzybami. Paszteciki z...
Odsłon: 15126
Pieczony, domowy pasztet z łopatki wieprzowej to wyśmienity dodatek do pieczy...
Odsłon: 1905
Składniki
Jajka z cukrem utrzeć mikserem na puszystą masę. Stopniowo dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia, wymieszać aż składniki się połączą. Wylać do przygotowanej formy.
Gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w cienkie plasterki. Położyć je równo, jak łuski, na masie biszkoptowej.
Z 5 białek ubijać pianę, stopniowo dodając szklankę cukru. Piankę przełożyć na wierzch ciasta.
Wstawić do piekarnika na temp. 175 st i piec ok. 40-50 min.