Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na babski piątkowy wieczór :)
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4463
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1070
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 470
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3162
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38792
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4463
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1070
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 470
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3162
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38792
Składniki
Formę do pieczenia smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą.
Jabłka myjemy obieramy i kroimy każde na osiem części. Jajka myjemy i oddzielamy żółtka od białek.
Białka ubijamy na sztywną pianę, a gdy będą sztywne dodajemy cukier, ciągle ubijając.
Gdy cukier się rozpuści dodajemy żółtka, a następnie mąkę i wszystko dokładnie mieszamy.
Na dnie wysmarowanej formy układamy cząstki jabłek i zalewamy je ciastem. Wyrównujemy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160st. na około 45 min. (w prodiżu ten czas jest podobny).
Przed podaniem można udekorować ciasto kleksem z serka waniliowego i konfitur. Zdecydowanie lepiej smakuje, gdy się go rozmaże po całym kawałku ciasta ;)