Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na babski piątkowy wieczór :)
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 343
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34732
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 184
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 343
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34732
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 184
Składniki
Formę do pieczenia smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą.
Jabłka myjemy obieramy i kroimy każde na osiem części. Jajka myjemy i oddzielamy żółtka od białek.
Białka ubijamy na sztywną pianę, a gdy będą sztywne dodajemy cukier, ciągle ubijając.
Gdy cukier się rozpuści dodajemy żółtka, a następnie mąkę i wszystko dokładnie mieszamy.
Na dnie wysmarowanej formy układamy cząstki jabłek i zalewamy je ciastem. Wyrównujemy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160st. na około 45 min. (w prodiżu ten czas jest podobny).
Przed podaniem można udekorować ciasto kleksem z serka waniliowego i konfitur. Zdecydowanie lepiej smakuje, gdy się go rozmaże po całym kawałku ciasta ;)