Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt, jabłka, budyń.... kokos. łatwy w wykonaniu :)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5300
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 849
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11729
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5061
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1315
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5300
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 849
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11729
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5061
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1315
Składniki
Upiec biszkopt z podanych składników. Nie wyciągac z formy.
MASA1: W tej wodzie zaparzyć jabłka - obrane, pokrojone w ósemki. W wodzie z jabłek ugotować budyń ( uprzednio rozpuszczony w 1/2 szkl wody. Wystudzić.
MASA2: Smażyć składniki 5 minut. Po ściągnięciu z ognia wbić 2 całe jajka, szybko mieszając i wystudzić.
Wykonanie końcowe: na biszkopt ułozyć jabłka odsączone, zalać budyniem, masą kokosowa. Zapiec całośc ok 15 minut.