Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prosty w wykonaniu i zawsze się udaje:)
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3918
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19875
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3004
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4190
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3918
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19875
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3004
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4190
Składniki
Upiec biszkopt z 6 jaj i po wystygnięciu przekroić.
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody. Ostudzone i tężejące zmiksować z serem. W oddzielnym naczyniu ubić śmietanę. Połączyć zmiksowany z galaretką ser ze śmietaną i razem wymieszać (zmiksować). Wyłożyć masę na rozkrojony biszkopt i przykryć. Górę biszkoptu posmarować dżemem. W rondelku roztopić margarynę, dodać cukier i kokos. Przesmażyć ciągle mieszając aż lekko zbrązowieje. Ciepłą posypkę rozłożyć na dżem i gotowe. Polecam!