Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prosty w wykonaniu i zawsze się udaje:)
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1200
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2080
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 502
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1200
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2080
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 502
Składniki
Upiec biszkopt z 6 jaj i po wystygnięciu przekroić.
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody. Ostudzone i tężejące zmiksować z serem. W oddzielnym naczyniu ubić śmietanę. Połączyć zmiksowany z galaretką ser ze śmietaną i razem wymieszać (zmiksować). Wyłożyć masę na rozkrojony biszkopt i przykryć. Górę biszkoptu posmarować dżemem. W rondelku roztopić margarynę, dodać cukier i kokos. Przesmażyć ciągle mieszając aż lekko zbrązowieje. Ciepłą posypkę rozłożyć na dżem i gotowe. Polecam!