Do góry

Desery Przepis na:

biszkopt z pianką galaretką i truskawkami

biszkopt z pianką galaretką i truskawkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 550 Ocena: 19864

Dodano:

Odsłon: 1585

...lekkie, proste ciasto dla każdego z pianką z mleka skondensowanego nie ma opcji żeby nie wyszło... ciasto które znika w oka mgnieniu i równie szybko się je robi nie licząc oczywiście czekania, aż galaretki stężeją...

Składniki

  • biszkopt: 4 jajka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 3/4 szklanka mąki pszennej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • pianka: 2 galaretki krystaliczne
  • 1 mleko skondensowane niesłodzone (530ml)
  • 1 szklanka gorącej wody
  • dodatkowo: truskawki
  • 2 galaretki truskawkowe
  • 3 szklanki wody
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
biszkopt z pianką galaretką i truskawkami

Przygotowanie

  1. biszkopt: białka ubijamy z cukrem na sztywno, lekko mieszając dodajemy żółtka i obie mąki. Ciasto wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę 23x26cm. Pieczemy ok. 35 min. w 160st. Kiedy ostygnie dowolnie nasączamy.

  2. pianka: galaretkę rozpuszczamy we wrzątku. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Zimne mleko skondensowane miksujemy ok 2 minutki; wlewamy tężejącą galaretkę i miksujemy chwilkę połączenia.


  3. Masę wylewamy na nasączony biszkopt. Wstawiamy do lodówki; kiedy stężeje układamy truskawki i zalewamy tężejącymi truskawkowymi galaretkami. Odstawiamy w chłodne miejsce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń