Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W końcu kupiłam mój ukochany rabarbar. I od razu ciasto z rabarbarem, a dokładnie biszkopt z rabarbarem. Robi się go szybko i prosto, a wychodzi pyszne, delikatne, dzięki rabarbarowi troszkę kwaskowate. Ciasto idealne na deser, do kawy czy również jako słodki dodatek do grilla.
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 785
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 350
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6189
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1381
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10061
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 785
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 350
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6189
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1381
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10061
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek
Rabarbar obieramy i kroimy w centymetrowe kawałeczki
Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli
Dodajemy po łyżce cukru i cukier waniliowy cały czas ubijając
Następnie dodajemy po jednym żółtku nadal ubijając, ale zmniejszamy nieco obroty
Mąkę dosypujemy również etapami przesiewając ją przez sitko i mieszając z ubitymi jajkami już za pomocą łopatki
Ciasto przelewamy do tortownicy. Ja spód wyłożyłam papierem do pieczenia, a boki wysmarowałam masłem i obsypałam bułką
Na ciasto wykładamy pokrojony rabarbar, który możemy nieco wcisnąć w ciasto
Pieczemy w 180 stopniach ok 40-45 minut
Przed podaniem obsypujemy cukrem pudrem