Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makowiec last minute, kto powiedział ze makowiec musi być drożdżowy. W tym roku na święta makowiec szybki i łatwy a zarazem przepyszny w przygotowaniu czyli rolada biszkoptowa z masą makową.
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 75
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 127
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 490
Szybka sałatka którą przygotujesz w kilka chwil idealna do obiadu lub na kola...
Odsłon: 428
Propozycja na szybki i smaczny deser, który przygotujesz w kilka minut.
Odsłon: 327
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 75
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 127
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 490
Szybka sałatka którą przygotujesz w kilka chwil idealna do obiadu lub na kola...
Odsłon: 428
Propozycja na szybki i smaczny deser, który przygotujesz w kilka minut.
Odsłon: 327
Składniki
Blachę wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy tłuszczem. Na papier wykładamy mak równo rozsmarowujemy.
Biszkopt Żółtka oddzielić od białek, z białek ubici sztywną piane. Do żółtek dodać cukier oraz cukier waniliowy i ubić na puszystą masę, następnie dodać mąkę oraz proszek dopieczenia i dokładnie zmiksować na końcu dodać sztywną piane z białek i delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto wylać na mak, wyrównać tak aby mak był przykryty ciastem, piec w nagrzanym piekarniku około 25 minut. Gorące ciasto przełożyć na ściereczkę i zrolować i pozostawiamy do wystygnięcia, przestygniętą roladę dowolnie udekorować.