Do góry

Desery Przepis na:

Blok czekoladowy

Blok czekoladowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 54

Dodano:

Odsłon: 1043

Słodki, pyszny i ... niezdrowy. Deser rodem z PRL-u.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Blok czekoladowy

Przygotowanie

  1. Masło, mleko (płyn), cukier, cukier waniliowy i kakao umieścić w garnku i podgrzewać do rozpuszczenia cukru i masła. Nie gotować. Zestawić z kuchenki. Do ciepłej masy dodać mleko w proszku i pokruszone herbatniki. Dokładnie połączyć. Przełożyć do formy (wyłożonej papierem do pieczenia). Posypać posiekanymi migdałami. Przed podaniem schłodzić w lodówce ok. 3 godz. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń