Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalnie prosty w przygotowaniu, bez pieczenia, mocno czekoladowy, z kawałkami chrupiących herbatników w środku - mowa oczywiście o bloku czekoladowym! Niezapomniany deser z czasów PRL-u do którego chętnie wracamy na co dzień i od święta. Przygotuj na imprezę, z pewnością zachwycisz gości.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7773
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 263
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2900
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 572
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7773
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 263
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2900
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 572
Składniki
Margarynę pokrój w kostkę i przełóż do rondelka. Rozpuść na małym ogniu, następnie dodaj cukier, 120 ml mleka oraz kakao. Składniki mieszaj do momentu uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji.
Do rozpuszczonych składników dodawaj po łyżce mleka w proszku. Całość mieszaj, tak żeby nie powstały żadne grudki.
Herbatniki połam na małe kawałeczki. Dodaj do masy czekoladowej. Całość wymieszaj.
Masę wyłóż na papier do pieczenia i uformuj z niego rulon przypominający salami. Końce zawiń i zwiąż sznurkiem. Gotowy blok czekoladowy wstaw na całą noc do lodówki. Na drugi dzień deser jest gotowy do krojenia i serwowania gościom.