Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalnie prosty w przygotowaniu, bez pieczenia, mocno czekoladowy, z kawałkami chrupiących herbatników w środku - mowa oczywiście o bloku czekoladowym! Niezapomniany deser z czasów PRL-u do którego chętnie wracamy na co dzień i od święta. Przygotuj na imprezę, z pewnością zachwycisz gości.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 647
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1385
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25760
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 647
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1385
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25760
Składniki
Margarynę pokrój w kostkę i przełóż do rondelka. Rozpuść na małym ogniu, następnie dodaj cukier, 120 ml mleka oraz kakao. Składniki mieszaj do momentu uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji.
Do rozpuszczonych składników dodawaj po łyżce mleka w proszku. Całość mieszaj, tak żeby nie powstały żadne grudki.
Herbatniki połam na małe kawałeczki. Dodaj do masy czekoladowej. Całość wymieszaj.
Masę wyłóż na papier do pieczenia i uformuj z niego rulon przypominający salami. Końce zawiń i zwiąż sznurkiem. Gotowy blok czekoladowy wstaw na całą noc do lodówki. Na drugi dzień deser jest gotowy do krojenia i serwowania gościom.