Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubiony przysmak z PRLu, dziś nieco już zapomniany. U mnie wersji tradycyjnej, jak i białej, która smakuje dosłownie jak biała czekolada
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 831
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8949
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10554
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 831
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8949
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10554
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Składniki
Blok biały: W rondelku rozpuść masło z cukrem, wanilią i mlekiem Przelej do misy miksera i wmieszaj stopniowo mleko w proszku Na koniec wsyp dodatki Dwie keksówki 22×8 wyłóż folią spożywczą lub papierem do pieczenia * Możesz też użyć większej blaszki i później pokroić blok. Możesz również masę umieścić w jednej keksówce, deser będzie wtedy wyższy po zastygnięciu. Na dno blaszki wysyp trochę użytych dodatków, będą ładnie prezentować się po zastygnięciu bloku Przełóż masę do blaszki i wyrównaj za pomocą szpatułki Gotowy deser schłodź w lodówce przez kilka godzin
Blok czekoladowy ciemny: Rozpuść masło z cukrem, mlekiem i kakao Przelej do misy miksera i wmieszaj stopniowo mleko w proszku Na koniec wsyp dodatki Na dno blaszki wyłożonej folią spożywczą lub papierem do pieczenia wysyp trochę użytych dodatków, będą ładnie prezentować się po zastygnięciu bloku Przełóż masę do blaszki i wyrównaj za pomocą szpatułki Gotowy deser schłodź w lodówce przez kilka godzin