Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubiony przysmak z PRLu, dziś nieco już zapomniany. U mnie wersji tradycyjnej, jak i białej, która smakuje dosłownie jak biała czekolada
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4942
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13779
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3239
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1048
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4942
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13779
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3239
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1048
Składniki
Blok biały: W rondelku rozpuść masło z cukrem, wanilią i mlekiem Przelej do misy miksera i wmieszaj stopniowo mleko w proszku Na koniec wsyp dodatki Dwie keksówki 22×8 wyłóż folią spożywczą lub papierem do pieczenia * Możesz też użyć większej blaszki i później pokroić blok. Możesz również masę umieścić w jednej keksówce, deser będzie wtedy wyższy po zastygnięciu. Na dno blaszki wysyp trochę użytych dodatków, będą ładnie prezentować się po zastygnięciu bloku Przełóż masę do blaszki i wyrównaj za pomocą szpatułki Gotowy deser schłodź w lodówce przez kilka godzin
Blok czekoladowy ciemny: Rozpuść masło z cukrem, mlekiem i kakao Przelej do misy miksera i wmieszaj stopniowo mleko w proszku Na koniec wsyp dodatki Na dno blaszki wyłożonej folią spożywczą lub papierem do pieczenia wysyp trochę użytych dodatków, będą ładnie prezentować się po zastygnięciu bloku Przełóż masę do blaszki i wyrównaj za pomocą szpatułki Gotowy deser schłodź w lodówce przez kilka godzin