Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie zawsze mięso jest dobrą alternatywą na obiad. Od czasu do czasu można zr...
Odsłon: 105
W alternatywie do karpia oraz ryby po grecku na Święta w tym roku proponuję f...
Odsłon: 45
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 110
Nie zawsze mięso jest dobrą alternatywą na obiad. Od czasu do czasu można zr...
Odsłon: 105
W alternatywie do karpia oraz ryby po grecku na Święta w tym roku proponuję f...
Odsłon: 45
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 110
Składniki
Margarynę i połamaną czekoladę roztopić na jednolitą masę nad garnkiem z gotującą się na małym ogniu wodą.
Białka ubić, następnie dodać cukier - dalej ubijać, po chwili dodać żółtka i ubijać jeszcze około 5 minut, dodać przestudzoną masę czekoladową następnie mąkę i kakao. Wszystko dokładnie delikatnie wymieszać .
Spód formy wyłożyć pergaminem i posmarować margaryną następnie wlać ciasto. Wstawić do rozgrzanego piekarnika do 200 stopni i piec ok 35 min.
Zimne ciasto polać polewą czekoladową.
SMACZNEGO! :-)