Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12330
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13162
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5379
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12330
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13162
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5379
Składniki
Margarynę i połamaną czekoladę roztopić na jednolitą masę nad garnkiem z gotującą się na małym ogniu wodą.
Białka ubić, następnie dodać cukier - dalej ubijać, po chwili dodać żółtka i ubijać jeszcze około 5 minut, dodać przestudzoną masę czekoladową następnie mąkę i kakao. Wszystko dokładnie delikatnie wymieszać .
Spód formy wyłożyć pergaminem i posmarować margaryną następnie wlać ciasto. Wstawić do rozgrzanego piekarnika do 200 stopni i piec ok 35 min.
Zimne ciasto polać polewą czekoladową.
SMACZNEGO! :-)