Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 142
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1239
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 224
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 142
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1239
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 224
Składniki
Margarynę i połamaną czekoladę roztopić na jednolitą masę nad garnkiem z gotującą się na małym ogniu wodą.
Białka ubić, następnie dodać cukier - dalej ubijać, po chwili dodać żółtka i ubijać jeszcze około 5 minut, dodać przestudzoną masę czekoladową następnie mąkę i kakao. Wszystko dokładnie delikatnie wymieszać .
Spód formy wyłożyć pergaminem i posmarować margaryną następnie wlać ciasto. Wstawić do rozgrzanego piekarnika do 200 stopni i piec ok 35 min.
Zimne ciasto polać polewą czekoladową.
SMACZNEGO! :-)